Naša priča

Sirovine dobivamo iz obnovljivih izvora EU

Sirovine dobivamo iz obnovljivih izvora EU

U Charti smo posvećeni svim aspektima suvremenog poslovanja, pa tako i zaštiti okoliša. Odgovornom poslovanju idu u prilog certifikati koje posjedujemo, a posebno globalno priznati Forest Stewardship Council, odnosno FSC® certifikat. 

Time se prvenstveno jamči da sirovine potječu samo iz prihvatljivih izvora, odnosno šuma kojima se upravlja na ispravan (odgovoran) način. Drveće se siječe odgovorno tako da nema gubitka šume tijekom vremena, a ujedno se održavaju šume nezamjenjive vrijednosti. Ovakvo upravljanje je ključno za borbu protiv klimatskih promjena. 

Osim odgovornosti prema šumama, odgovorni smo i prema ljudima, te prema životinjama. Svi radnici u lancu imaju odgovarajuću obuku i sigurnosne protokole, a lokalnim zajednicama se poštuju njihova prava na zemljišta i šumske resurse.  

Odgovorno šumarstvo spašava i štiti razne biljne i životinjske vrste, čuvajući njihova prirodna staništa, te održavajući klimatske uvjete. 

Šume održavaju sve živote na planeti jer nam pružaju čist zrak, vodu i sirovine za različite proizvode koje koristimo svakodnevno. 

Istraživanje FSC-a i GlobeScana, otkriva nove i zanimljive navike potrošača, koji više nego ikad u obzir uzimaju zaštitu okoliša.* 

86% pokušava izbjeći proizvode koji štete bioraznolikosti; 

72% želi odabrati proizvode koji ne doprinose klimatskim promjenama. 

84% kaže da očekuju od tvrtki da osiguraju da njihovi proizvodi temeljeni na šumi ne pridonose krčenju šuma. 

Saznajte više 

Forest Stewardship Council® (FSC®) 

https://fsc.org/en 

*2021 Global Consumer Research (FSC, GlobeScan) 

https://fsc.org/en/consumer-awareness 

Odaberimo prirodu

Vodimo računa o budućnosti našeg Planeta

Izrazito smo predani zaštiti budućnosti našeg planeta. Svjesni smo razornog utjecaja koji plastika za jednokratnu upotrebu ima na naš okoliš, posebice na naše oceane i divlje životinje. Zato u našem proizvodnom procesu koristimo samo FSC® certificirani papir iz održivih izvora i sirovine sigurne za hranu. Koristeći naše ekološki prihvatljive papirnate slamke možete uživati u svojim omiljenim pićima bez doprinosa plastičnom onečišćenju. Vjerujemo da se svaki mali korak prema održivijoj budućnosti računa i ponosni smo što doprinosimo smanjenju ugljičnog otiska i očuvanju našeg planeta za generacije koje dolaze.

Premium partneri