Naša priča

Naše slamke su 100% biorazgradive

Naše slamke su 100% biorazgradive

Diljem svijeta tvrtke prebacuju svoju proizvodnju na održive proizvode u skladu s očuvanjem okoliša. Odabir papira, umjesto plastike, je jedna od najvećih globalnih transformacija. A budući da se na dnevnoj razini troše milijuni slamki, ta promjena je veoma značajna.  

Odabirom papirnatih proizvoda, štitimo okoliš, a posebno oceane. Velike količine plastike koje završe u oceanu, cirkuliraju i stvaraju “otoke smeća” ili se talože na dnu. Plastičnim slamkama treba do 200 godina da se razgrade, otpuštajući toksične kemikalije, a njihove male dijelove često progutaju životinje koje ih zamijene za hranu.  

Iz toga proizlaze razne prednosti papirnatih slamki. One se mogu kompostirati i 100% su biorazgradive. Počinju se raspadati već nakon tri dana, a u potpunosti će se razgraditi u zemlji kroz 2-6 tjedana. 

Pročitajte više 

https://www.rubicon.com/blog/paper-straws-better-environment/

Odaberimo prirodu

Vodimo računa o budućnosti našeg Planeta

Izrazito smo predani zaštiti budućnosti našeg planeta. Svjesni smo razornog utjecaja koji plastika za jednokratnu upotrebu ima na naš okoliš, posebice na naše oceane i divlje životinje. Zato u našem proizvodnom procesu koristimo samo FSC® certificirani papir iz održivih izvora i sirovine sigurne za hranu. Koristeći naše ekološki prihvatljive papirnate slamke možete uživati u svojim omiljenim pićima bez doprinosa plastičnom onečišćenju. Vjerujemo da se svaki mali korak prema održivijoj budućnosti računa i ponosni smo što doprinosimo smanjenju ugljičnog otiska i očuvanju našeg planeta za generacije koje dolaze.

Premium partneri